Darmowa dostawa od 299 PLN
Brak towaru

Nawóz Jesienny do Iglaków 1L Florovit

Symbol: INC FJI1L
Dostępność: Brak towaru
23.02
Rodzaj nawozu:
Płynny
szt.
Zamówienie telefoniczne: 731 335 518 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
0
  • kurier Inpost 0
  • Kurier 20
  • Kurier Geis 110

image

Nawóz dostosowany jest do wymagań pokarmowych drzew i krzewów iglastych (cis, choina, cyprysik, cypryśnik, daglezja, jałowiec, jodła, sosna, metasekwoja, modrzew, świerk, tuja itp.) Odpowiednio dobrane składniki pokarmowe nawozu wspomagają mechanizmy drewnienia, co chroni iglaki przed przemarzaniem. Stosowanie nawozu zapewnia lepsze warunki wzrostu od wczesnej wiosny.

  • zwiększa odporność na choroby i uszkodzenia mrozowe,
  • zapewnia szybszy wzrost w okresie wiosennym

Sposób stosowania

Rośliny należy nawozić od sierpnia do października.

Rośliny młode (do 4 lat) 10-20 ml nawozu rozcieńczyć w 1 litrze wody. Otrzymanym roztworem podlewamy rośliny co 7-14 dni.

Rośliny starsze nawozimy: 20-30 ml nawozu rozcieńczyć w 1 l wody.  Otrzymanym roztworem podlewamy rośliny co 7-14 dni.

Skład nawozu

NAWÓZ WE Roztwór nawozowy NPK 2,5 - 5 - 8 z borem, miedzią, żelazem, manganem, molibdenem, cynkiem. 

2,5% (N) azot całkowity; 1,1%(N) azot azotanowy; 1,4% azot amidowy; 5,0% (P2O5) pięciotlenek fosforu rozpuszczalny w  wodzie; 8,0% (K2O) tlenek rozpuszczalny w  wodzie; 0,02% (B) bor rozpuszczalny w  wodzie; 0,008% (Cu) miedź rozpuszczalna w wodzie schelatowana przez EDTA; 0,03% (Fe) żelazo rozpuszczalne w wodzie schelatowane przez EDTA; 0,015% (Mn) mangan rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA; 0,002%(Mo) molibden rozpuszczalny w wodzie; 0,015% (Zn) cynk rozpuszczalny w wodzie schelatowany przez EDTA. Akceptowalna stabilnosć frakcji schelatowanej w zakresie pH 3-7

Parametry:

Dane producenta

GRUPA INCO S.A.
Towarowa 8
05-530 Góra Kalwaria
Poland

+48 22 711 59 00
marketing.kontakt@inco.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: