Komposter jest pożywką dla bakterii i grzybów fermentacyjnych znajdujących się w kompoście, dzięki czemu przyspiesza proces naturalnej fermentacji resztek organicznych. Dzięki KOMPOSTEROWI Wasz kompost zostanie wzbogacony w magnez (pierwiastek życia) oraz mikroelementy. Nieprzyjemny zapach zniknie, a powstały po intensywnej fermentacji naturalny nawóz dostarczy roślinom niezbędnych do życia składników.
Można stosować przez CAŁY ROK
Stosowanie nawozu kompostującego
Kompostowanie materiały układamy warstwami o grubości 10-20cm posypując każdą z nich KOMPOSTEREM w ilości ok.60 g na 1 m2. Ułożoną pryzmę okrywamy warstwą ziemi 3-5cm.
Porady na temat kompostowania
Materiały nadające się do kompostowania:
rozdrobnione gałęzie,
liście,
zwiędłe odpady zielone np.: trawa, resztki warzyw itp.
drobno podarty papier,
roślinne odpady kuchenne,
fusy po kawie, herbacie,
skorupki jaj
Materiały nienadające się do kompostowania: resztki mięsa, wędlin, tłuszcze, gruba tektura, ilustrowane czasopisma.
Parametry:
Dane producenta
Zielony Dom
Dańków 52
96-230 Biała Rawska
Poland
+48 46 815 95 18
biuro@zielonydom.pl
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.